تفاوت اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

تفاوت اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

همه سیستم‌های اعلام حریق دارای یک صفحه کنترل هستند که با دستگاه‌های میدانی (دتکتورهای دود، ایستگاه‌های کشش و غیره) ارتباط برقرار می‌کند که به ساکنان ساختمان از آتش‌سوزی هشدار می‌دهد و به سیستم اسپرینکلر سیگنال می‌دهد تا فعال شود. پانل اعلام حریق به عنوان "مغز" سیستم عمل می کند و در صورت تشخیص آتش سوزی می تواند سیستم اسپرینکلر ساختمان را فعال کند. با این حال، نحوه ارتباط دستگاه های تشخیص با کنترل پنل بسته به نوع سیستم متفاوت است.

 

سیستم های اعلام حریق متعارف در مقابل سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر

دو نوع از سیستم های اعلام حریق که معمولا در ساختمان های تجاری یافت می شوند، سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و سیستم های معمولی هستند. تفاوت اصلی این دو سیستم در نحوه ارتباط دستگاه های میدانی با پنل اعلام حریق است.

سیستم اعلام حریق متعارف اولین سیستم اعلام حریق بودند که به بازار آمدند. سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر جدیدتر و پیشرفته تر هستند.

 

سیم کشی

سیستم های معمولی دارای مناطقی بر روی خود هستند که اساساً فقط مدار هستند. برعکس، پانل‌های اعلام حریق سیستم‌های آدرس‌پذیر در واقع از طریق یک مدار ارتباطی با هر دستگاه میدانی جداگانه ارتباط برقرار می‌کنند.

به عبارت دیگر، در سیستم های آدرس پذیر یک سیم وجود دارد که همه دستگاه ها را به کنترل پنل اعلام حریق متصل می کند در حالی که در سیستم های معمولی برای هر دستگاه سیم متفاوتی وجود دارد و هر سیم به کنترل پنل اعلام حریق متصل می شود.

در نتیجه، سیستم های آدرس پذیر به کابل کشی کمتری نسبت به سیستم های معمولی نیاز دارند زیرا هر آشکارساز آدرس منحصر به فرد خود را دارد.

 

تشخیص موقعیت مکانی

با پانل‌های اعلام حریق معمولی، چندین دستگاه در یک منطقه وجود خواهد داشت، بنابراین اگر هر یک از دستگاه‌های موجود در آن منطقه به زنگ هشدار برسد، هشداری در پانل دریافت خواهید کرد که عبارت «زون هشدار» را نشان می‌دهد. همچنین به شما می گوید چه منطقه ای، همانطور که آنها شماره گذاری شده اند. این به این معنی است که اگر زنگ هشدار وارد شود، منطقه ساختمانی را که دزدگیر در آن قرار دارد به شما می گوید، اما نه مکان خاصی، زیرا ممکن است هر یک از دستگاه های موجود در آن مدار باشد. سپس باید در آن منطقه قدم بزنید و به دستگاه ها نگاه کنید تا مشخص کنید کدام یک باعث زنگ هشدار شده است.

 

سیستم‌های آدرس‌پذیر به شما این امکان را می‌دهند که آدرسی را روی دستگاه فیلد تنظیم کنید، معمولاً یک عدد 3 رقمی، و سپس به پانل بگویید آن دستگاه در کجا و کجا قرار دارد. اگر زنگ هشدار دریافت کنید، چیزی شبیه به این خواهید دید: "دتکتور دود آلارم (آدرس: 023) سالن طبقه 1 در اتاق 102." این سیستم ها مکان مشخصی را ارائه می دهند که آلارم و نوع دستگاهی که باعث ایجاد زنگ هشدار شده است. این کمک بزرگی در زمان پاسخگویی به آتش نشانی یا مشتری است. همچنین به شما این امکان را می دهد که هر دستگاه را به صورت جداگانه برنامه ریزی کنید، بنابراین اگر یک آشکارساز دود و یک آشکارساز کانال درست در کنار یکدیگر دارید، می توانید یکی را برای ارسال آلارم و دیگری را فقط برای ارسال یک نظارت و نه مجموعه ای از بوق ها برنامه ریزی کنید. و بارق. در یک پنل معمولی، هر دستگاهی در یک مدار یکسان را گزارش می‌کند.

پانل کنترل اعلام حریق در یک سیستم آدرس پذیر اطلاعات و گزارش وضعیت را از هر دستگاه دریافت می کند و در صورت وجود دود یا آتش، مکان دقیق آن را نشان می دهد.

 

هزینه

خرید سیستم های اعلام حریق معمولی هزینه کمتری دارد اما به دلیل سیم کشی گسترده این سیستم ها در واقع هزینه نصب بیشتری دارد. نصب سیستم های معمولی به زمان بیشتر و سیم های بیشتری نیاز دارد.

سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر از نقطه نظر عملکردی پیشرفته تر هستند اما هزینه نصب کمتری دارند. هنگامی که دقت این سیستم ها را در تشخیص آتش سوزی و در نتیجه جلوگیری از آسیب آتش سوزی در نظر بگیرید، سیستم های آدرس پذیر نیز می توانند در دراز مدت مقرون به صرفه تر باشند. این سیستم‌ها همچنین احتمال کمتری دارند که هشدارهای کاذب را نشان دهند، که این یک اشتباه پرهزینه است.

 

عملکرد

با نگاهی به عملکرد خالص، پانل های اعلام حریق آدرس پذیر به سادگی پیشرفته تر هستند و بنابراین امکان کنترل و انعطاف پذیری بیشتری را فراهم می کنند. این نوع سیستم ها حتی به عنوان سیستم های اعلام حریق "هوشمند" نیز شناخته می شوند. آنها همچنین نسبت به پانل های اعلام حریق معمولی در مورد هشدارهای کاذب قابل اعتمادتر هستند.

این بدان معنا نیست که سیستم های اعلام حریق معمولی موثر نیستند. زمانی که نوبت به دامنه حفاظتی که می توانند ارائه دهند به میان می آید، فقط از جهاتی محدود می شود.

 

چه نوع سیستم اعلام حریق برای ساختمان من مناسب است؟

سیستم‌های معمولی هنوز هم برای برنامه‌های بسیار کوچک یا برای مشتریانی که نمی‌خواهند ارتقاء دهند استفاده می‌شود، اما محدودیت‌های جدی در توانایی‌های خود برای محافظت از ساختمان‌های بزرگ‌تر دارند. سیستم‌های آدرس‌پذیر عموماً سیستم‌های «ایمن‌تر» هستند، زیرا می‌توانند اطلاعات دقیق‌تری را به کنترل پنل رمزگشایی و انتقال دهند و بنابراین سرعت و دقت اطفاء حریق را افزایش دهند. اولین واکنش دهنده ها در هنگام پاسخ دادن به هشدار آتش تا حد امکان به اطلاعات نیاز دارند. سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر مکان دقیق آتش سوزی در یک ساختمان را ارائه می دهند که می تواند باعث صرفه جویی در زندگی، زمان و هزینه شود.

 

انتخاب شرکت حفاظت از آتش

وقتی به دنبال شرکتی برای نصب یا بازرسی سیستم اعلام حریق خود هستید، دانش و تجربه همه چیز است، اما تجربه مشتری نیز باید مهم باشد. شرکت فنی مهندسی فراحفاظ آموت می تواند سیستم اعلام حریق ساختمان شما را نصب، تعمیر و نگهداری کند. ما حتی نظارت بر اعلام حریق را ارائه می دهیم. با انتخاب یک شرکت برای رسیدگی به تمام جنبه های سیستم اعلام حریق، یک لایه حفاظتی و راحتی بیشتری دریافت می کنید که بسیاری از دیگر شرکت های حفاظت آتش یا امنیت به سادگی نمی توانند ارائه دهند.

شرکت فنی مهندسی فراحفاظ آموت خدمات اضطراری 24 ساعته و نظارت 24/7 را برای سیستم اعلام حریق شما ارائه می دهد. ما همچنین آموزش استفاده و نگهداری صحیح از سیستم شما را ارائه می دهیم تا همه آماده باشند تا در مواقع اضطراری واکنش مناسبی نشان دهند. هنگامی که با شرکت فنی مهندسی آموت تماس می گیرید، ما شما را با فردی که به طور خاص برای رفع نیازهای حفاظت از آتش شما آموزش دیده است، در تماس قرار می دهیم. امروز با شماره 09198817991 با ما تماس بگیرید یا برای کسب اطلاعات بیشتر از وب سایت ما دیدن کنید.

 

سایر مقالات: دتکتور چیست

قیمت سیستم اعلام حریق

آموت