محل نصب شستی اعلام حریق
شستی اعلام حریق
ابتدا قبل از تعیین محل نصب شستی اعلام حریق، به توضیح شستی و کاربرد آن میپردازیم.
شستی اعلام حریق یکی از مهم ترین اجزاء سیستم اعلام حریق است که به هنگام آتش سوزی، اعلام حریق را به صورت دستی به افراد اطلاع میدهد. شستی اعلام حریق معمولاً به رنگ قرمز بوده و به دو نوع شستی شیشه شکستنی و شستی فشاری ( ریست پذیر ) تقسیم میشود که هر دو عملیات اطفاء حریق به صورت دستی را ممکن میسازند.
اهمیت محل نصب شستی اعلام حریق
شستیهای اعلام حریق بیش از آنچه که به نظر میآیند مهم و کاربردی هستند و محل نصب آنها از جمله نکات مهمی است که هر نصاب خبرهای باید بر آن مسلط بوده و نکات آن را رعایت کند. اولین نکتهی مهم در نصب شستی اعلام حریق در دسترس بودن آن است. شستی اعلام حریق باید در دسترس همگان باشد بنابر این نباید بسیار نزدیک به زمین و یا خیلی نزدیک به سقف باشد بلکه باید در محلی نصب شود که همه بتوانند از آن در مواقع ضروری استفاده نمایند. در نظر گرفتن متوسط قد افراد و لحاظ کردن آن بر دیوار، یکی از اقداماتیست که به نصاب کمک میکند بهترین محل برای نصب شستی اعلام حریق را مشخص کند. نکتهی دیگری که در رابطه با فاصله شستی اعلام حریق از سقف و زمین مطرح است، حداقل ارتفاع 110 و حداکثر ارتفاع 140 میباشد.
محل نصب شستی اعلام حریق
شستیهای اعلام حریق در سرتاسر ساختمان و با فاصلههای معین ( فاصله 30 الی 45 متر از یکدیگر که برای راهروهای وسیع میباشد و فاصله 15 الی 25 از یکدیگر که برای راهروهای باریک مناسب است و فاصله 1.5 سانتیمتر از دیوار ) نصب میشوند. شستی اعلام حریق باید نزدیک ورودیها و خروجیها نصب شود تا افراد به محض ورود و یا خروج، به شستی دسترسی داشته و بتوانند وقوع حریق را به ساکنین ساختمان اطلاع دهند و به هنگام آتش سوزی مجبور به برگشتن به داخل و مرکز ساختمان نباشند. شستی اعلام حریق باید به گونهای نصب شود که هر فردی بتواند به آن دسترسی داشته باشد. برای مثال اگر فردی که دچار معلولیت است نتواند وقوع حریق را به افراد حاظر در ساختمان اطلاع دهد، خسارات جانی و مالی فراوانی به دنبال خواهد داشت. در تمامی زونهای یک ساختمان باید یک شاسی اعلام حریق نصب شده و بهتر است این شاسی نزدیک پلهها قرار گیرد.