سیستم اعلام حریق سنس
شرکت فن آوری سانا پژوهش گستر با نام تجاری سنس (sens)، محصولات خود را در زمینه سیستم اعلام حریق در سال ۱۳۸۷ به بازار عرضه کرد. سنس به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده در زمینه تجهیزات اعلام حریق در ابتدا محصولات اعلام حریق کانونشنال، سپس با پیشرفت تکنولوژی تجهیزات اعلام حریق آدرس پذیر را نیز ارائه داد. سنس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات اعلام حریق، محصولات خود را در سراسر ایران همچنین در کشور های همسایه نیز ارائه می دهد.
تولید و طراحی محصولات جدید، به روز، کارپسند و قابل رقابت به با برند های خارجی معتبر ، منطبق با استاندارهای معتبر جهانی از جمله خصوصیات سیستم اعلام سنس می باشد، که باعث شده در کمترین زمان ممکن به یکی از برندهای نام آشنا در زمینه تجهیزات سیستم اعلام و اطفای حریق تبدیل شود. شرکت فن آوری سانا پژوهش گستر طی این سالها تمامی تلاش های خود را بر مبنای اهداف افزایش رضایت مشتری، بهینه سازی روز افزون کیفیت محصولات، ارائه کمترین قیمت ممکن و انجام اصلاحات با توجه به نیاز و نظر مشتریان نهاده است.
امروزه برای حفط امنیت و جلوگیری از آتش سوزی در اماکن مسکونی، اداری،تجاری، پاساژ و... استفاده از سیستم اعلام حریق (اعلام حریق زتا، اعلام حریق گلوبال فایر، اعلام حریق سنس و...) جهت حفاظت از ساختمان و انسان ها امری ضروری و مهم است.
سیستم اعلام حریق سنس مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق
آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد.
اجزای سیستم اعلام حریق سنس
مرکز کنترل اعلام حریق سنس: که وظیفه کنترل ورودی ها و خروجی ها را بر عهده دارد.
کنترل پنل مهمترین جزء سیستم اعلام حریق است و کار آن ارتباط بین اجزاء سیستم میباشد. کنترل پنل سنس دارای بدنهای از جنس ABS است و میتوان آن را بهصورت توکار و روکار نصب کرد. مزیت این پنل این است که میتوان روی آن ۲۰ دتکتور در هر زون نصب کرد و در صورت نیاز میتوان برخی از زونها را حذف کرد.
تجهیزات ورودی: نظیر انواع دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله، شستی اعلام حریق و…
انواع تجهیزات هشداردهنده: نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر و…
دتکتور اعلام حریق یکی از اجزاء این محصول است که سنسورهای آن به دود و حرارت حساس است و آتشسوزی در محیط را شناسایی میکند. به طور کلی سنسورها به دو نوع دودی و حرارتی تقسیم میشوند و میتوان آنها را جداگانه یا بهصورت ترکیبی نصب کرد.
شاسی نیز یکی از اجزاء اعلام حریق است که پس از خطر احتمالی و فشار دادن آن میتوان تمامی اجزاء ساختمان، حتی افرادی که در راهروها قرار دارند را از وقوع حریق مطلع کرد. شاسی برای محیطهای بزرگ مناسب است و نصب آن اختیاری میباشد.
منبع تغذیه: که وظیفه تامین انرژی الکتریکی سیستم را در طول دوره فعالیتش بر عهده دارد.
تجهیزات جانبی دیگری نیز نظیر انواع ماژول های ورودی و ماژول های خروجی که برای ارتباط سیستم اعلام حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات به کار می روند.
انواع سیستمهای اعلان حریق سنس
سنس محصولات و تجهیزات اعلان حریق خود را در دو دستهی تجهیزات متعارف (Conventional) و آدرسپذیر (Addressable) تولید و به بازار عرضه میکند. اعلام حریق سنس بعلاوه اولین شرکت ایرانی است که توانسته برای تجهیزات آدرسپذیر خود تاییدیهی سازمان آتشنشانی را دریافت کند و به این ترتیب تنها برند ایرانی است که محصولات آدرسپذیر خود را به بازار عرضه کرده است.
سیستم اعلام حریق متعارف سنس
سیستم اعلام حریق متعارف سنس یکی از سامانه های اعلام حریق این شرکت می باشد که در برابر ضربه، لرزش و همچنین حریق مقاوم می باشد. دتکتورها و کنترل پنل های این سیستم می توانند وقوع خطا در یک منطقه را به خوبی اعلام کنند.
از قدیمی ترین سیستم اعلام حریق سنس است که با تغییرات کیفی اندک، در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. در درون این سیستم چندین حسگر(دتکتور) و شستی، در قالب یک مدار و سیستم در کنار هم قرار گرفته اند و یک سیستم واحد و یکپارچه را به وجود آورده اند که به تابلو کنترل مرکزی متصل هستند. سیستم اعلام حریق متعارف سنس تشخیص تغییر وضعیت یک منطقه معمولا بر اساس آلارم و یا خطا بر اساس تغییر مقاومت الکتریکی مدار مربوط به آن منطقه صورت می گیرد.
سیستم اعلام حریق سنس با نام های دیگری نیز شناخته می شود مثل؛ سیستم اعلام حریق محلی، سیستم اعلام حریق کان کانونشنال. در سیستم اعلام حریق متعارف سنس فضایی را که باید پوشش داده شود را به چندین منطقه و ناحیه جدا تقسیم می کنند و معمولا هر منطقه را یک زون می نامند. این نوع سیستم سالهای زیادی است که در صنعت و کاربردهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر سنس
در اعلام حریق آدرس پذیر سنس ، دتکتورها قابلیت تشخیص دود و یا حرارت را در آدرس های مشخصی دارد که از پیش تعریف شده است .
دتکتور آدرس پذیر سنس با وجود سیگنال های دقیق موجود بین المان های تشخیص حریق، آدرس دقیق آن را شناسایی کرده و به مرکز کنترل گزارش می دهد. به طور مثال این آدرس ها می تواند در اتاق های یک هتل یا واحد های مختلف یک ساختمان باشد.
در اعلام حریق آدرس پذیر سنس این امکان وجود دارد که میزان حساسیت را در دتکتور های آدرس پذیر تنظیم کنید تا باعث بروز مشکلی نشود.
یک سیستم کاملا هوشمند است که می تواند به سیستم های قدیمی متعارف اتصال پیدا کند. همچنین این نوع از سیستم اعلام حریق سنس با طیف وسیعی از قابلیت های جدید به بازار عرضه شده است. طراحی آن به شکلی است که بیشترین کارایی در کنار سادگی دارد.
کاربرد سیستم اعلام حریق سنس
• سهولت استفاده از آن به دلیل کنترل های موجود بر روی کنترل پنل اعلام حریق
• سرعت بسیار مناسب در راه اندازی و اعمال تنظیمات جدید
• قابلیت نظارت بر وضعیت کنونی (خروجی و ورودی های سیستم)
• امکان اتصال به سیستم های قدیمی
• درگاه های ارتباطی RS-232, USB, Ethernet
• قابلیت کنترل و نظارت از راه دور
• عیب یابی و نگهداری سیستم اعلام حریق سنس از راه دور
• قابلیت بازگشت به تنظیمات اولیه سیستم
• طراحی بر مبنای استانداردهای معتبر بین المللی مانند LPCB و VDS
عیب یابی سیستم اعلان حریق سنس
به طور کلی سیستم های اعلام حریق نیازمند به روزرسانی های پیوسته هستند تا قابلیت های جدید با محیط سازگار شوند و بتوانند عملکرد این سیستم ها را بهبود دهند.
سیستم اعلام حریق سنس نیز از این قاعده مستثنی نیست و شما باید به عیب یابی این دستگاه توجه ویژه ای داشته باشید. آلارم های اشتباه یکی از رایج ترین اشکالاتی است که ممکن است در این سیستم اعلام حریق پیش بیاید، در صورتی که با چنین مشکلی رو به رو شدید در اولین گام باید تنظیمات انجام شده در بخش پنل ها و … را مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید که مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
چک کردن مرتب هفتگی یا ماهیانه سیستم های اعلام حریق سنس می تواند راهکاری بسیار خوب برای شما باشد تا سیستم شما از به روزرسانی شود و دچار عیب نشود.
در صورتی که شما هم جز افرادی هستید که قصد عیب یابی سیستم اعلام حریق سنس را دارید به شما پیشنهاد می کنیم حتما از خدماتی که وب سایت ما در این زمینه به شما ارائه می دهد استفاده کنید و از مزایای آن بهره مند شوید.
سیم کشی اعلام حریق سنس
سیستم اعلام حریق سنس دارای آژیر و دتکتور می باشد و به سرعت ساکنین را در جریان حریق می گذارند تا خطر دفع شود.
در زمان سیم کشی سیستم های اعلام حریق سنس حتما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر مدار ورودی نمی تواند بیشتر از ۳۲ المان مختلف داشته باشد و در غیر این صورت عملکرد سیستم اعلام حریق شما تحت تاثیر قرار می گیرد و با مشکل رو به رو می شود.
برای یک سیم کشی درست شما باید با ورودی ها و خروجی های پنل مرکزی این سیستم ها آشنا باشید که از جمله آنها می توان به ورودی منبع تغذیه، ورودی پنل، خروجی پنل که با نام مدار آژیر نیز شناخته می شود، رله های آتش، رله های کمکی و رله فالت اشاره کرد.
شما باید ورودی ها و خروجی های پنل مرکزی را به درستی به یکدیگر متصل کنید تا عملکرد مناسبی را برای سیستم اعلام حریق خود فراهم کنید. برای استفاده از خدمات سیم کشی سیستم اعلام حریق سنس نیز می توانید از خدمات فوق العاده ای که وب سایت ما به شما ارائه می دهد استفاده کنید و از نیروهای متخصص برای سیم کشی این سیستم ها کمک بگیرید. سیم کشی سیستم اعلام حریق سنس توسط نیروهای متخصص ما با بالاترین کیفیت ممکن و همینطور با مناسب ترین قیمت ممکن انجام می شود.
در سیم کشی اعلام حریق سنس نصب تجهیزات سیستم اعلام حریق طبق استاندارد BS 5839 و کابل کشی طبق استاندارد BS 6207 انجام میگیرد. سیم کشی اعلام حریق سنس به دو گروه تقسیم بندی می شود و با توجه به خصوصیات هر گروه کابل مناسب با آن انتخاب می گردد.
شرکت فراحفاظ آموت شرکت اعلام حریق با بیش از 8 سال سابقه در زمینه فروش،پخش و اجرای پروژه های سیستم حفاظتی و امنیتی(پروژه سیستم اعلام سرقت، سیستم اعلام حریق، سیستم اطفاء حریق، نصب دوربین مداربسته) نمایندگی اختصاصی در این صنعت با حضور متخصصان حرفه ای و تیم پشتیبانی، محصولاتی را به مشتریان خود معرفی می کند که خدماتی از قبیل قابلیت اطمینان و کاربری، دارای اینترفیس کاربر، سهولت استفاده و نصب، طراحی خارجی منحصر به فرد، پشتیبانی مستند و محلی سازی و ترجمه مستندات را داشته باشد.
سایر مطالب : اعلام حریق سایان