دتکتور ترکیبی چیست
دتکتور ترکیبی
دتکتور ترکیبی یا مولتی یکی از انواع دتکتور اعلام حریق است. دتکتور ترکیبی دارای دو یا چند سنسور متفاوت بوده که هم به دود و هم به حرارت حساس میباشند و ورودیهای سنسورهای نوری و گرما را با هم ترکیب میکنند و آنها را با استفاده از یک الگوریتم پیچیده در مدار دتکتور پردازش میکنند و در صورت تشخیص یکی از این دو عامل، شروع به اعلام حریق و آلارم دادن میکنند.
هنگامی که کنترل پنل از دتکتور ترکیبی اطلاعات را درخواست میکند، دتکتور مقداری را بر اساس پاسخ ترکیبی از حسگرهای نوری و گرما به کنترل پنل ارسال میکند.
دتکتور مولتی ممکن است یک سری قابلیت های دیگر مثل تشخیص مونوکسید کربن را داشته و از نظر ظاهری دارای شکلی دو طبقه میباشد و طراحی آن به گونه ای میباشد که نسبت به طیف وسیعی از آتش سوزی حساس هستند.
انواع دتکتور ترکیبی
دتکتور مولتی به طور کلی به دو نوع دتکتور ترکیبی آدرس پذیر و دتکتور ترکیبی متعارف تقسیم میشود. شاید فکر کنید دتکتور آدرس پذیر و یا متعارف تنها با سیستم های مشابه خودشان نصب میشوند. اما باید بدانید که در استفاده از دتکتور ترکیبی مانعی وجود نداشته و لزومی ندارد هر دتکتور با سایر تجهیزات مشابه خود نصب شود. این بدین معنی است که یک دتکتور آدرس پذیر میتواند همراه با سیستم اعلام حریق متعارف نصب شود و یا برعکس. دتکتور ترکیبی آدرس پذیر یا متعارف، به انواع مختلف دتکتور ترکیبی دود و حرارت، دتکتور ترکیبی کربن مونوکسید و حرارت و… تقسیم میشوند.
کاربرد دتکتور ترکیبی
دتکتور دودی حرارتی هم میتواند آتش های با دود کم یا بی دود را تشخیص دهد و هم در تشخیص آتش هایی با دود شدید مهارت دارد. این بدین معنی میباشد که میتواند از طریق هر دو دتکتور دود و دتکتور حرارت خود، شروع به هشدار دادن کرده و از گسترش حریق جلوگیری کنند. استفاده از دتکتور دودی حرارتی در هر مکانی مانعی ندارد، اما نصب و استفاده از دتکتور ترکیبی در مناطقی که در معرض وقوع هر دو عامل دود و حرارت میباشند، یک اقدام الزامی میباشد.
از دتکتور دودی حرارتی در مکان هایی که امکان پیش بینی نوع حریق به هنگام بروز آن در آنها وجود ندارد، آشپزخانه های متصل به سالن، مقابل درب انباری منازل مسکونی، کتابخانه و بایگانی، بیمارستان و راه های خروج اضطراری، اتاق های هتل و اماکنی که امکان بروز حریق دود زا و حرارت زا تواما در آنها وجود دارد و سایر مکان ها، استفاده میگردد.
نکته مهم و حائز اهمیت توجه به این نکته است که در مناطق صنعتی به دلیل حساسیت بالا، استفاد از دتکتور ترکیبی توصیه نمیشود و بهتر است از دو دتکتور جدا برای تشخیص دود و حرارت استفاده شود.
نحوه عملکرد دتکتور ترکیبی
ردیاب های دتکتور دودی حرارتی برای حس کردن گرما، دود و یا Co طراحی شدهاند و با مقایسه کردن میزان ورودی حسگرها، ضمن تشخیص حقیقی یا کاذب بودن منبع ورودی حریق، باعث کاهش هشدار کاذب و آلارم اشتباه میشوند.
مزایا دتکتور ترکیبی
با استفاده از دتکتور دودی حرارتی دیگر نیازی به نصب دو نوع دتکتور دودی و دتکتور حرارتی نمیباشد چرا که همانطور که گفته شد، دتکتور ترکیبی قابلیت تشخیص هم دود و هم حرارت و در مواردی کربن مونوکسید را دارد. همین امر باعث بالاتر بودن امنیت مکان مورد نظر میباشد چرا که در صورتی که حسگرهای این دتکتور تنها یکی از این دو عامل را احساس کنند، دتکتور به صدا در خواهد آمد و شما را از بروز حریق مطلع خواهد ساخت.
دتکتور دودی حرارتی همچنین دارای مزیت هایی مثل قابلیت استفاده جداگانه به دو صورت دتکتور دود و یا دتکتور حرارت، دارای میزان حساسیت قابل تنظیم دود یا حرارت، دارای قابلیت تنظیم دمای هشدار، کاهش هشدار کاذب، دارای طول عمر بالا، دارای چراغ نشان دهنده وضعیت و کاهش هزینه خرید سیستم اعلام حریق میباشد.
قیمت دتکتور ترکیبی
قیمت دتکتور ترکیبی آدرس پذیر با دتکتور ترکیبی متعارف متفاوت میباشد. قیمت دتکتور ترکیبی اعلام حریق آدرس پذیر تقریباً دو برابر قیمت دتکتور ترکیبی متعارف میباشد. عامل دیگری که بر قیمت دتکتور ترکیبی تاثیر میگذارد برند آن میباشد. دتکتور ترکیبی توسط برندهای مختلف ایرانی و خارجی تولید و به بازار عرضه میشوند؛ قیمت دتکتور دودی حرارتی برندهای اروپایی و وارداتی بیش از 2 برابر قیمت دتکتور ترکیبی ایرانی میباشد و حتی قیمت دتکتور ترکیبی بین برندهای مختلف ایرانی نیز بسته به کیفیت و سایر ویژگی ها متفاوت است. جهت اطلاع از جدید ترین لیست قیمت سیستم اعلام حریق و دتکتور ترکیبی و هزینه نصب دتکتور با کارشناسان فروش شرکت آموت تماس بگیرد.