سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور

سیستم اعلام و اطفاء حریق  اتاق سرور

سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور از مهم ترین قسمت های اصلی اتاق سرور است که جهت نگهداری داده های الکتریکی و مجازی مهم استفاده میشود. به دلیل اطلاعات مهم سازمان در این اتاق سرورها جهت پیشگیری از حریق و کنترل حریق، نصب و راه انندازی سیستم اعلام و اطفاء حریق باید دقیق، برنامه ریزی شده و بدون کوچکترین وقفه ای با بهترین محصولات انجام شود. به دلیل روند افزایشی دیتاسنتر و مراکز داده، اسناد و مدارک مجازی و مجهز بودن اتاق های سرور به حجم زیادی از تجهیزات و کابل های برقی،سیستم های سرمایشی و .... که همگی مستعد حریق می باشند اجرای سیستم اعلام حریق تا جای ممکن  از حریق پیشگیری کرده و در صورت بروز حریق تا حد امکان با سیستم اطفاء حریق ار آن ها محافظت می کنند.

 

طراحی و اجرای سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور

برای طراحی، نصب سیستم اعلام حریق ساختمان در اتاق سرور( دیتاسنتر) فاکتور های زیادی وجود دارد که قبل از شروع کار باید توسط کارشناس متخصص بازدید و بررسی شود. مساحت اتاق سرور جهت اندازه گیری مقیاس پروژه برای تهیه کردن تجهیزات لازم، بررسی وجود یا عدم وجود سقف کاذب و کف کاذب، مدل چیدمان رک ها و سیستم های سرمایشی مورد استفاده، مکان عبور کابل های برق، شرایط جغرافیایی شهری که اتاق سرور در آن قرار دارد، بررسی سایر اتاق ها جهت زون بندی اعلام و اطفا حریق اتاق سرور، بررسی دمای اتاق سرور و اندازه گیری غلظت دمای محیط از عوامل مهم جهت بررسی قبل از طراحی و اجرای پروژه می باشد.

 

تجهیزات لازم جهت اجرای سیستم اعلام حریق اتاق سرور 

 

کیبل منیجمنت

بعد از بررسی فاکتورهای لازم قبل از اجرای پروژه، کیبل منیجمنت یا لوله کشی اعلام حریق اولین اقدام در اجرای پروژه است که باید با استاندارد PG13.5 استفاده شود، از داخل این لوله ها کابل های نسوز اعلام حریق مثل کابل فلکسی یا کابل خرطومی عبور می کند.

 

کابل نسوز اعلام حریق

علت استفاده از کابل نسوز اعلام حریق این است که این کابل ها به نحوی ساخته شده اند که در صورت بروز حریق در دمای بالا موجب قطعی سیستم نشده و کار خود را به درستی انجام می دهد.

 

کنترل پنل مرکزی اتاق سرور

کنترل پنل مرکزی به عنوان مهم ترین بخش سیستم اعلام و اطفا حریق به صورت متعارف و آدرس پذیر مورد استفاده قرار می گیرد و سایر اجزای اعلام حریق اعم از شستی، آژیر فلاشر، دتکتور و ... به پنل کنترل مرکزی اتاق سرور وصل می شوند.

 

دتکتور دودی و حرارتی اتاق سرور

از دتکتور ها برای تشخیص دود یا حرارت استفاده می کنند اما به دلیل استفاده از سیستم های سرمایشی در اتاق سرورها، در صورت بروز حریق احتمال رسیدن دود به دتکتور ها برای اعلام حریق به کنترل پنل بسیار دیر خواهد بود . به همین علت درکنار استفاده از این دتکتورها از سیستم ایرسمپلینگ جهت مکش دود نیز استفاده می کنند. با استفاده از این نوع سیستم در اتاق سرور در ابتدا با مکش هوای اتاق غلظت هوای اتاق را اندازه گیری کرده و به صورت پیوسته غلظت هوای محیط را بررسی کرده و در صورت بالا رفتن آن از حد اولیه که اندازه گیری و ثبت شده بود، اعلام حریق را به مرکز کنترل اعلام میکند.

 

کابل خطی حرارتی

کابل خطی حرارتی که به دو صورت متعارف و آدرس پذیر در نزدیکی و داخل رک ها استفاده می شود. به صورتی طراحی شده است که در دماهای بالای 68 درجه، 86 درجه، 108 درجه عمل کشف حریق را انجام می دهد و به پنل مرکزی علائم حریق را اعلام می کند. 

 

شستی اعلام حریق

در صورت حضور شخص و دیدن علائم حریق به راحتی این شستی را فشار داده تا سیستم اعلام حریق را جهت فعالسازی آژیر ها، تماس و ...  به راه انداختته.

 

آژیرفلاشر اعلام حریق

در تجهیزات و وسایل اعلام حریق از آژیر فلاشر به عنوان سیستم هشداردهنده صوتی یا دستگاه اطلاع رسانی جهت اصلاع دادن علائم حریق به افراد حاضر در محل برای خروج اضطراری استفاده می شود. آژیرها به صورت صوتی و آژیر فلاشر ها به صورت صوتی و تصویری با علائم نور عمل می کنند. آژیر فلاشر ها باید در انباری، راه پله و تمام مکان های مهم برای حفاظت شنیده شوند.

 

تابلو علائم اضطراری

استفاده از علائم ایمنی بر اساس چندین استاندارد مانند OSHA ، NFPA 170 و استاندارد بین المللی آتش نشانی لازم است.علائم ایمنی به منظور اطلاع رسانی به کاربران ساختمان و تیم های آتش نشانی درمورد محل تجهیزات آتش نشانی و اعلام حریق از قبیل خاموش کننده ها، قرقره شلنگ آتش نشانی، آسانسورها، شیرها و ایستگاه های اعلام حریق استفاده می شود.برای اطمینان از اینکه علائم ایمنی مورد استفاده در ساختمان شما در شرایط عادی و مهم تر از آن در مواقع اضطراری مؤثر است، عوامل مختلفی باید مورد توجه قرار گیرد. انتخاب اندازه مناسب، نوع، مکان و حتی جنس علائم ایمنی در تأمین ایمنی محیط و کاهش ریسک حیاتی می باشد.

 

اعلام و اطفا حریق اتاق سرور

 

اجرای سیستم اطفا حریق اتاق سرور

سیستم اطفا حریق اتاق سرور به دلیل حفاظت از تجهیزات برقی و جلوگیری از آسیب به آنها باید گازی باشد و نمی توانید از سیستم اطفا آبی استفاده کنید. سیستم اطفا حریق fm200  بهترین انتخاب جهت اجرا در مراکز شامل تجهیزات الکتریکی می باشد. سیستم اطفا حریق fm200  از ایمن ترین سیستم های اطفا حریق می باشد که کمتر از ده ثانیه با از بین بردن یکی از عناصر حرارتی اعم از اکسیژن، حرارت و سوخت حریق را خاموش می کند.این سیستم از مواد خاموش کننده کمتری استفاده کرده و در نتیجه موجب استفاده کمتر از کپسول آتش نشانی شده و فضای کمتری را اشغال می کند. در صورت استفاده از مواد اطفا حریق برای کنترل حریق دوباره پر کردن کپسول امکان پذیر است.جهت اجرای سیستم اطفا حریق اتاق سرور ابتدا لوله گذذاری از محل نصب کپسول تا نازل پاشش ها انجام می شود.

 

تجهیزات لازم جهت اجرای سیستم اطفا حریق اتاق سرور

سیلندر یا کپسول اطفا حریق

شیر برقی جهت آزاد سازی گازی

لوله کشی با استاندارد nfpa

نازل پاشش 360 درجه جهت پخش گاز

شستی اطفا دستی جهت فعال کردن سیستم اطفا حریق به صورت دستی

شستی توقف دستی غیر فعال کردن سیستم اطفا حریق

 

سرویس و نگهداری سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور

سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور مثل تمامی سیستم ها جهت اجرای با کیفیت و درست کردن نواقص نیاز به سرویس و پشتیبانی ماهانه یا سالانه دارد.به همین دلیل در صورت خرید اعلام حریق و اطفا حریق اتاق سرور قرارداد پشتیبانی از پروژه را نیز تهیه کرده تا در آینده با مشکلی روبرو نشوید.

شرکت فنی مهندسی آموت به عنوان نمایندگی اعلام و اطفا حریق با داشتن سوابق طولانی و اجرای بیش از ده ها پروژه سیستم های اعلام و اطفا حریق و همکاری مستمر با بزرگترین کمپانی های تولید کننده، آمادگی لازم را جهت تامین تجهیزات اعلام حریق استاندارد اعلام و اطفا حریق، برای استفاده در کارخانجات و اماکن، اعم از ( اعلام حریق متعارف، اعلام حریق آدرس پذیر،اطفا گازی، اطفا آبی و...) را دارد. 

قیمت سیستم اعلام حریق

آموت