سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق در مراحل اولیه خطر را هشدار می دهند، اطلاعات خاصی در مورد منبع خطر ارائه می دهند و گاهی اوقات به طور مستقل اقدامات اولیه حفاظت از آتش را آغاز می کنند. برای اطمینان از اینکه در مواقع اضطراری نیز کار می کند، مهم است که تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق تجویز شده را انجام دهید. در اینجا می توانید دریابید که چه کسی موظف به انجام این کار است، نگهداری شامل چه مواردی است و چه کسی مجاز به انجام آن است.

 

مفهوم و هدف سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق بخشی از حفاظت آتش سوزی پیشگیرانه است و در ساختمان نصب می شود. سیستم اعلام حریق در صورت خطر ناشی از دود، گاز یا آتش سوزی هشدار اولیه را ارائه می دهد و می تواند به آتش نشانی محلی متصل شود. سیستم اعلام حریق از چندین بخش مانند آشکارسازهای آتش نشانی، دکمه های فشاری دستی، دستگاه های سیگنالینگ (چراغ چشمک زن و آژیر)، مرکز اطلاعات آتش نشانی و همچنین انبار کلید آتش نشانی و کارت های راه اندازی آتش نشانی تشکیل شده است. اگر سیستم اعلام حریق متصل فعال شود، به آتش‌نشانی محلی هشدار می‌دهد، زنگ داخلی را فعال می‌کند و می‌تواند اقدامات بیشتری مانند باز کردن خروجی‌های دود، بستن درب‌های آتش‌سوزی یا سیستم‌های حفاظت آتش مشابه را راه‌اندازی کند. این امر مسیرهای فرار و نجات را برای مدت طولانی تری عاری از دود نگه می دارد تا افراد حاضر بتوانند خود را نجات دهند. بنابراین یک سیستم اعلام حریق مانند این می تواند حیاتی باشد!

 

 

وظیفه سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

در صورتی که طبق قانون ساختمان، سیستم اعلام حریق الزامی باشد، مطابق با شرایط آتش نشانی نیز تعهدی برای فعال سازی برای نگهداری سالانه و بازرسی فصلی وجود دارد. تعمیر و نگهداری ممکن است فقط توسط یک شرکت متخصص معتبر انجام شود. این بازرسی همچنین می تواند توسط یک فرد آموزش دیده اپراتور انجام شود که به موجب آن این کار معمولاً توسط شرکت متخصص تأیید شده نیز انجام می شود.

 

سرویس سیستم اعلام حریق

این بازرسی هر سه ماه یکبار تجویز می شود و می تواند توسط یک فرد آموزش دیده انجام شود. در طول بازرسی، به کثیفی و آسیب به اجزای اعلام حریق و همچنین تغییرات ساختاری و تغییرات در وضعیت اطراف توجه می شود،

 

 

سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق حداقل یک بار در سال الزامی است. برای تعمیر و نگهداری، آشکارساز اصلی خاموش است تا هیچ هشداری به آتش نشانی محلی ارسال نشود. علاوه بر بازرسی چشمی، بررسی می شود که آیا آشکارسازها (دتکتورهای دود و همچنین دکمه های تماس دستی) فعال هستند و آیا نمایشگر روی مرکز اطلاعات آتش نشانی با پانل کنترل آتش نشانی صحیح است یا خیر. علاوه بر این، بررسی می شود که آیا سایر دستگاه های هشدار و حفاظت در برابر آتش فعال و راه اندازی شده اند یا خیر. از آنجایی که یک سیستم اعلام حریق نیز باید بدون برق کار کند، باتری ها با اندازه گیری جریان یا ولتاژ ساکن و بار بررسی می شوند.

 

 

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق

 

هنگام نگهداری از سیستم اعلام حریق، هر از چند گاهی قطعات یا عناصر پوشیده شده باید تعویض شوند. این موارد شامل موارد زیر است:

باتری های منبع تغذیه اضطراری باید هر 4 سال یکبار طبق دستورالعمل سازنده تعویض شوند.

دتکتورهای آتش نشانی با جبران آلودگی باید حداکثر پس از 8 سال و بدون جبران آلودگی حداکثر پس از 5 سال تعویض شوند.

 

اغلب بازرسی توسط شرکت تخصصی که تعمیر و نگهداری را انجام می دهد نیز انجام می شود. بنابراین بازرسی دتکتورها معمولاً در طول سال پخش می شود، یعنی هر سه ماه یکبار 25 درصد دتکتورها بازرسی می شوند، به طوری که بعد از یک سال همه دتکتورها یک بار بازرسی شده اند. آشکارسازهای آتش با یک گاز آزمایشی آزمایش می شوند، آشکارسازهای حرارتی توسط یک دکمه تست گرما گرم می شوند تا زمانی که زنگ هشدار دهند. پس از آن، از شماره آشکارساز آتش نشانی در مرکز اطلاعات آتش نشانی استفاده می شود تا بررسی شود که آیا آشکارساز نیز تشخیص داده است یا خیر.

 

تعمیر و نگهداری انواع سیستم های اعلام حریق

 

تمامی سیستم های متصل که توسط سیستم اعلام حریق فعال می شوند در حین تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق بررسی می شوند. بسته به الزامات، این ممکن است به عنوان مثال، تجهیزات حفاظت از آتش زیر را شامل شود:

باز شدن دریچه های دود و درهای خروج

بستن درب های آتش نشانی و گیت های آتش نشانی

آسانسوری که به طور خودکار به زیرزمین یا منطقه ای حرکت می کند که هیچ فعال سازی در آن صورت نمی گیرد

خاموش کردن سیستم های تهویه

توجه: اگر شرکت های مختلف تجهیزات حفاظت آتش متصل را بررسی می کنند، بهتر است تجهیزات در همان روز سرویس شوند.

 

کیفیت در سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

تمام عناصر یک سیستم اعلام حریق که باید آزمایش شوند بر اساس یک چک لیست انجام می شوند و تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق نیز در یک گزارش عملیاتی ثبت می شود. گواهی بازرسی برای اپراتور صادر می شود. این امر انطباق با DIN 14675، DIN VDE 0833 و ISO 9001 را تضمین می کند.

به هر حال، تکنسین های خدمات ما به طور منظم حداکثر هر 4 سال یک بار به آخرین وضعیت هنر سیستم های اعلام حریق به روز می شوند. مرکز آموزشی خود ما - آکادمی ایمنی آتش نشانی - به طور منظم تکنسین های خدماتی خود را در تمام زمینه های حفاظت در برابر آتش از طریق اساتید خودمان و همچنین اساتید خارجی آموزش می دهد و آموزش می دهد.

 

بازرسی سیستم های اعلام حریق

 

بررسی اجمالی بازرسی، سرویس و نگهداری سیستم های اعلام حریق

تعمیر و نگهداری سالانه سیستم اعلام حریق توسط یک فرد واجد شرایط
بازرسی سه ماهه توسط یک فرد آموزش دیده
تعویض منبع تغذیه اضطراری باتری هر 4 سال یکبار
تعویض دتکتورهای دود با جبران آلودگی حداکثر بعد از 8 سال بدون جبران آلودگی حداکثر بعد از 5 سال.
DIN 14675 مشخصات نصب سیستم اعلام حریق
DIN VDE 0833 مشخصات سیستم های تشخیص خطر برای آتش سوزی، سرقت و سرقت
استاندارد ISO 9001 برای سیستم های مدیریت کیفیت

منبع

قیمت سیستم اعلام حریق

سایر مقالات مرتبط: عیب یابی سیستم اعلام حریق

آموت