تجهیزات اعلام و اطفاحریق پالایشگاه، نفت و گاز و پتروشیمی

تجهیزات اعلام و اطفاحریق پالایشگاه، نفت و گاز و پتروشیمی

استراتژی‌ها و تاکتیک‌های اطفاء حریق به دلیل ویژگی‌های مربوط به جابجایی، پردازش و ذخیره انواع مختلف مواد قابل اشتعال در نقطه اشتعال و دمای اشتعال یا بالاتر از آن، بیشتر صنایع مخاطره آمیز پالایشگاه‌های نفت هستند. خطرات متعددی از جمله اشتعال پذیری، سمیت، انفجار، خطر فیزیکی، سر و صدا، ارگونومی، خطر الکتریکی و غیره وجود دارد.

در میان انواع خطرات، خطر آتش سوزی، انفجار و سمیت از نگرانی های عمده در پالایشگاه های نفت است. آتش‌سوزی و انفجار پالایشگاه‌های نفت می‌تواند خسارات گسترده‌ای به تاسیسات شرکت، تلفات جانی و خطرات سلامتی محله وارد کند.

اگرچه خطرات مختلفی در پالایشگاه های نفت وجود دارد، اما این مقاله دانش دقیقی در مورد استراتژی و تاکتیک های اطفاء حریق برای مبارزه با آتش سوزی واحد فرآیند پالایشگاه، آتش سوزی مبدل حرارتی، آتش سوزی بخاری، آتش سوزی کوره، آتش سوزی دریچه، آتش سوزی فاضلاب، آتش سوزی پایانه نفتی / دروازه ای ارائه می دهد. آتش سوزی تانکر نفت، آتش سوزی مخزن ذخیره، آتش LPG، آتش سوزی گاز طبیعی و غیره

گازی مانند هیدروژن بسیار قابل اشتعال است، تنها 0.019 میلی ژول انرژی احتراق برای آتش سوزی یا انفجار مورد نیاز است. تمام بخارات هیدروکربن سنگین تر از هوا هستند و ابر بخار را تشکیل می دهند، در هنگام نشت ممکن است پس از احتراق باعث انفجار شود. طبق گفته های لوئیس و فون البه، حداقل انرژی احتراق مورد نیاز برای احتراق بخارهای هیدروکربن مانند بوتان، پروپان، روح موتور (بنزین) و گازهایی مانند متان و اتان حدود 0.1 میلی ژول است.

جهت نصب سیستم های اعلام و اطفا حریق با شرکت آموت تماس بگیرید

سیستم اطفا حریق پالایشگاه

خطر انفجار در مبادلات، راکتورها، کوره ها، ستون ها و مخازن به دلیل دما و فشار بالا وجود دارد.

در طول تعمیر و نگهداری پالایشگاه یا کار تعویض کاتالیزور، همیشه خطر آتش سوزی وجود دارد.

علاوه بر این، هنگامی که مایع تبدیل به گاز می شود، منبسط شده و فشار بیشتری در داخل ظرف ایجاد می کند، به عنوان مثال، نسبت انبساط مایع در حال جوش (BLEVE): LPG از فاز مایع به فاز بخار 1: 270 (یعنی 1 لیتر) است. مایع به 270 لیتر بخار/گاز منبسط می شود).

سه عامل اصلی مسئول BLEVE، یکی فشار بیش از حد ناشی از جوشیدن مایع است، دومین میزان تبخیر بیشتر از تهویه است و سومین عامل سست شدن مواد، کرنش کششی آن به دلیل گرمایش طولانی مدت توسط شعله خارجی است.

UVCE زمانی رخ داد که گاز قابل اشتعال که در جو منتشر می شود، پس از مدتی تأخیر، یک ابر بخار را تشکیل می دهد و توسط منبع احتراق دور از منبع نشت خود مشتعل می شود و منجر به آتش زدایی می شود.

در UVCE، شعله با سرعت مافوق صوت منتشر می شود، بنابراین امواج ضربه ای تولید می کند و کل تاسیسات پوشیده شده در زیر ابر را از بین می برد.

آتش سوزی ثانویه در تاسیسات می تواند در اثر موج ضربه و تماس مستقیم آتش و انفجار ایجاد شود.

اگر گاز سنگین‌تر از هوا باشد (LPG، بخارات بنزین، گازوئیل، نفت سفید و سایر هیدروکربن‌ها)، ابر قابل اشتعال منطقه بیشتری را پوشش می‌دهد در حالی که گاز سبک‌تر (هیدروژن، متان و غیره) ابرهای قابل اشتعال کمتری تشکیل می‌دهد.

در مرحله اولیه عملیات اطفاء حریق مخزن ذخیره روغن، زمانی که فوم با سطح داغ روغن سوزان برخورد می کند، انبساط ناگهانی روغن رخ می دهد، حجم آن افزایش می یابد و شروع به سرریز شدن می کند که به این پدیده شیب بر می گویند.

 

ایمنی در برابر آتش در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی

استانداردهای ملی و بین المللی برای سیستم های ایمنی آتش نشانی پالایشگاه ها و پتروشیمی ها موجود است که دستورالعمل های دقیق طراحی و نصب مجتمع را ارائه می دهد. فن آوری مدرن سیستم های ایمنی پایه PLC از جمله اینترلاک های مختلف، سیستم انفجار، سیستم های تهویه و غیره را فراهم می کند.

به طور معمول، سیستم ایمنی آتش غیرفعال برای پیشگیری و سیستم ایمنی آتش فعال برای حفاظت است.

سیستم حفاظت در برابر آتش پالایشگاه

سیستم حفاظت آتش پالایشگاه به طور کلی به دو دسته غیرفعال و فعال تقسیم می شود.

به طور کلی به چهار دسته تقسیم می‌شود و می‌توان از آن برای کنترل آتش، خاموش کردن آتش و/یا محافظت در برابر قرار گرفتن در معرض برای جلوگیری از اثرات دومینو استفاده کرد. سیستم اطفای حریق فعال فعال در صنعت نفت و گاز توسط سازمان آتش نشانی اختصاصی شرکت نگهداری می شود.

این شامل کپسول های آتش نشانی قابل حمل، سطل های آتش نشانی، حلقه شلنگ، واگن برقی فوم، و غیره است. کفایت و قرار دادن را می توان با مرجع 1 انجام داد. تجهیزات آتش نشانی قابل حمل: NFPA-10.

سیستم های حفاظت آتش ثابت: در اینجا سیستم های حفاظت آتش ثابت که به طور گسترده در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی استفاده می شود، معرفی می شوند.

2.1 سیستم حفاظت آتش ثابت مبتنی بر آب: شامل، پمپ های آب آتش نشانی با شیرهای آتش نشانی و مانیتورهای آتش، سیستم اسپری آب با سرعت متوسط ​​(MVWS).

2.2 سیستم ثابت حفاظت از آتش گاز تمیز: این سیستم می تواند از نوع سیلاب کامل یا/و نوع سیستم کاربردی محلی باشد. این سیستم ها برای حفاظت از اتاق های کنترل، ساختمان های ماهواره ای، اتاق ژنراتور، اتاق باتری، انبار کابل و ... مناسب هستند.

2.5 سیستم حفاظت حریق ریم سیل: این یک سیستم حفاظت آتش خودکار نوع ثابت است که برای محافظت از ناحیه مهر و موم لبه مخزن سقف شناور در نظر گرفته شده است، حلقه تشخیص و نازل های ریختن فوم بین مهر و موم اولیه و ثانویه سقف شناور قرار می گیرد. ماژول های فوم روی سقف نصب می شوند.

 

سایر مقالات مرتبط:

اعلام حریق صنعتی

آموت