هوشمندسازی ساختمان چیست

هوشمندسازی ساختمان چیست

در سال‌های اخیر، مفهوم هوشمند سازی (IBs) به دلیل پتانسیل‌های آن‌ها برای به کارگیری طرح‌های طراحی و فناوری‌های جدید در جهت به حداکثر رساندن آسایش و رفاه ساکنان با طراحی پایدار، به طور فزاینده‌ای محبوب شده است. با این حال، تعاریف، تفاسیر و مفاهیم مختلفی در مورد ماهیت IB ها وجود دارد. شاخص‌های کلیدی عملکرد IBs در زمینه‌های مختلف پیشنهاد شده‌اند. این مطالعه مفهوم IB ها را بررسی می کند و تجزیه و تحلیلی از اجزای اصلی آنها ارائه می دهد. از طریق مقایسه این مؤلفه‌ها در زمینه‌های مختلف، این مطالعه با هدف استخراج ویژگی‌های مشترک IBs منجر به تعریف تکامل‌ یافته‌ای می‌شود که می‌تواند به عنوان یک چارچوب مرجع برای طراحی، ارزیابی و توسعه IBهای آینده مفید باشد. یافته‌ها همچنین مزایای بلند مدت IBs را بررسی می‌کنند، در حالی که محدودیت‌ها و چالش‌های تفاسیر بین‌المللی کنونی را نشان می‌دهند.

هوشمندسازی ساختمان 

هوشمندسازی درهای اتوماتیک پارکینگ ها، ساعت های زنگ دار، تایمر اجاق گاز، ریموت کنترل ها و... مواردی هستند که روزمره مورد استفاده قرار می گیرند.

خانه هوشمند به صورت یک سیستم مرکزی یکپارچه تمام اجزا و لوازم برقی را مورد کنترل و مدیریت صاحب خانه قرار می دهد. این مدیریت و کنترل با برنامه ریزی از پیش تعیین شده  و حتی خارج از خانه جهت نظارت  صورت می گیرد.

هوشمندسازی ساختمان

اجزای سیستم هوشمندسازی ساختمان

کنترل کننده مرکزی به عنوان قلب سیستم خانه هوشمند، اطلاعات را از خانه دریافت می کند و به سایر اجزا فرمان ارسال می کند.

پروتکل های ارتباطی تعریف استانداردها برای ارتباط بین بخش های مختلف سیستم به صورت بی سیم و باسیم می باشد.

رابط های کاربری جهت ارتباط کاربران خانه هوشمند با ریموت کنترل،صفحه لمسی و تلفن همراه و... جهت برنامه ریزی و فرمان دهی استفاده می شود.

سنسور ها جهت کنترل و گزارش نور، دما، رطوبت و دود به کنترل کننده مرکزی و اجرای برنامه از پیش تعریف شده استفاده می شود.

عملگرها به عنوان “حرکت دهنده” هستند و فرمان های صادر شده رو اجرا می کنند. عملگر نیاز به سیگنال کنترل و منبع انرژی دارد. سیگنال کنترل معمولاً انرژی نسبتاً کم است و ممکن است ولتاژ الکتریکی یا جریان، فشار پنوماتیک یا هیدرولیک یا حتی نیروی انسانی باشد.

 

تاریخچه هوشمندسازی ساختمان

در طول 20 سال گذشته، بسیاری از ساختمان های مختلف به عنوان هوشمند شناخته شده اند. با این حال، استفاده از هوشمندی در ساختمان ها هنوز پتانسیل واقعی خود را ارائه نکرده است.

 

(کلمنتز کروم 2013)

در سه دهه گذشته، ساختمان های به اصطلاح هوشمند (IBs) تنها یک چارچوب مفهومی برای نمایش ساختمان های آینده بودند. با این حال، امروزه، IB ها به سرعت در حال تبدیل شدن به اجزای ذاتی سیاست های تاثیرگذار برای طراحی و توسعه ساختمان های آینده هستند. غیرقابل انکار، انتظار می رود مناطق شهری به شدت تحت تأثیر IB ها قرار گیرند تا رشد هوشمند، توسعه سبز و محیط های سالم را ارتقا دهند (هلندز 2008؛ Choon et al. 2011؛ Berardi 2013a). مطالعات مختلف سعی کرده اند تکامل مفهوم IB را ترسیم کنند (به عنوان مثال کلمنتز کروم 1997، 2004؛ باکمن، میفیلد و بک 2014). در اصل، ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، همراه با توسعه اتوماسیون، حسگرهای تعبیه شده، و سایر سیستم‌های با فناوری پیشرفته، عناصر کلیدی در IBs هستند (Kroner 1997).

اطلاعاتی که در IB ها تعبیه شده است، ادعا می شود که آنها را قادر می سازد تا به نیازهای کاربران، محیط زیست و جامعه پاسخگو باشند و در به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی و ضایعات منابع طبیعی موثر باشند (کوا و لی 2002؛ غفاریان حسینی 2012). کاهش هزینه های عملیاتی از طریق کارایی در مدیریت انرژی و قابلیت «کاربر محور بودن» که شامل بهبود ایمنی، سلامت و رفاه می شود، از دیگر اهداف مهم IBs است (سیلوا و همکاران 2012؛ سمپل و میکولیک 2013).

 

ساختمان هوشمند چیست؟

ساختمان هوشمند به بینش هایی اشاره دارد که از تجزیه و تحلیل داده های عملیات ساختمان به دست می آید. برای به حداکثر رساندن کارایی و اثربخشی، ساختمان‌ها داده‌های مربوط به زیرساخت خود را جمع‌آوری می‌کنند، از جمله سیستم‌های HVAC، دسترسی به شبکه و امنیت برای ارزیابی و بهبود کارایی کلی. این بینش ها به بهبود بهره وری انرژی، کاهش ردپای کربن، افزایش اثربخشی هزینه و موارد دیگر کمک می کند.

هدف از ساختمان هوشمند ، فعال کردن یک فرآیند و پاسخ فعال برای کشف و پرداختن به مناطقی است که می‌توان آنها را بهبود بخشید. هوشمندسازی ساختمان در فضای مخابراتی بسیار ضروری است زیرا اپراتورهای شبکه را قادر می‌سازد تا نیازهای اتصال مستاجرین را درک کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهد قابلیت‌های فعلی خود را برای برآوردن این نیازها ارزیابی کنند.

ساختمان هوشمند همچنین برای مدیریت ساختمان مفید است، زیرا به اپراتورهای شبکه اجازه می‌دهد سریع‌تر به درخواست‌های اتصال با پیشنهادات سفارشی پاسخ دهند. این مهم است زیرا هیچ مستأجری بدون اتصال قابل اعتماد به ساختمان نقل مکان نمی کند.

 

ساختمان هوشمند چگونه کار می کند

ساختمان هوشمند با ارزیابی داده‌ها برای تعیین محل مشکلات در عملیات ساختمان، سپس تعیین و اجرای منابع موجود برای بهبود این چالش‌ها کار می‌کند. در Telcom، هوشمندسازی ساختمان نیازمند جمع آوری سه نوع اصلی داده است:

چه کسی در ساختمان است؟

کدام ارائه دهندگان شبکه در ساختمان حضور دارند؟

کدام ارائه دهندگان به ساختمان نزدیک هستند؟

دسترسی آسان به این اطلاعات به اپراتورهای شبکه این امکان را می‌دهد تا بر اساس زیرساخت‌های موجود، چشم‌انداز رقابتی و قابلیت‌های موجود در آن منطقه، تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد نحوه ارائه بهترین خدمات به ساختمان و مستاجرین آن بگیرند.

به عنوان مثال، اگر مستاجران یک ساختمان به پهنای باند بیشتری نسبت به شبکه فعلی پایان‌داده شده به ساختمان نیاز دارند، اپراتورهای شبکه می‌توانند از ساختمان هوشمند برای تعیین نیازهای خاص مستاجرین، زیرساخت‌های نزدیک به شبکه موجود و قیمت رقابتی استفاده کنند. دانستن انواع سازمان‌های مستقر در ساختمان، و همچنین سایر ارائه‌دهندگانی که در آن مکان خاتمه می‌یابند، اپراتورهای شبکه را قادر می‌سازد تا با پیشنهادات سفارشی‌شده سریع‌تر به درخواست‌ها پاسخ دهند.

 

مزایای ساختمان هوشمند

هوشمندسازی ساختمان به سه روش اصلی برای اپراتورهای شبکه مفید است:

 

سرعت پاسخگویی به RFP ها را افزایش می دهد

وقتی یک تیم مدیریت ساختمان با یک RFP به اپراتور شبکه مراجعه می کند، انتظار پاسخ به موقع را دارد. در غیر این صورت آنها به یک اپراتور دیگر منتقل می شوند. این بدان معنی است که اگر اپراتورها داده های ساختمان استراتژیک را به راحتی در دسترس نداشته باشند، فرصت بالقوه سودآور برای حضور در بازار را از دست خواهند داد. با هوشمندی فعلی ساختمان، اپراتورها می‌توانند فرصت را ارزیابی کنند و نیازهای ساختمان و اینکه چگونه این نیازها با زیرساخت فعلی‌شان هماهنگ هستند را درک کنند. این در نهایت به اپراتورهای شبکه اجازه می دهد تا تصمیمات آگاهانه و استراتژیک را با سرعت بیشتری اتخاذ کنند.

 

ایجاد پیشنهادات سفارشی

داشتن ساختمان هوشمند به این معنی است که اپراتورها می دانند کدام سازمان ها در یک ساختمان هستند، اندازه آنها، نیازهای پهنای باند آنها و موارد دیگر. بر اساس این اطلاعات، اپراتورها می توانند پیشنهادات خود را برای برآورده کردن دقیق نیازها تنظیم کنند و آنها را رقابتی تر کنند.

 

چشم انداز رقابتی را درک کنید

در نهایت، ساختمان هوشمند به اپراتورها اجازه می‌دهد تا بدانند کدام ارائه‌دهنده‌های شبکه دیگر در حال حاضر به ساختمان پایان داده شده‌اند و پیشنهادات آنها چیست. این امر به اپراتورهای شبکه اجازه می‌دهد تا تعیین کنند که آیا ساختمان در نهایت ارزشمند است یا خیر - تعیین اینکه آیا آنها زیرساخت‌ها را در آنجا بسازند یا نه، و چگونه قیمت محصول خود را برای رقابتی کردن آن تعیین کنند.

 

سایر مقالات: دزدگیر اماکن و باغ و ویلا